Túrós spagetti szalonna pörccel (paleo)
sponsored links
Elirigyeltem Dóra itt található cukkinis vacsoráját, úgyhogy ma ebédre elkészítettem egy picit változtatva az alapanyagokon.
Hozzávalók személyenként:
20 dkg fehér édesburgonya
10 dkg húsos szalonna
10 dkg Totu
4-5 evõkanál paleo kefir (recept itt) (vagy citromlével, sóval, borssal elkever Totukrém extra)
törött bors
só
A szalonnát kis kockára vágjuk. Megsütjük pörcnek. A pörcöket kiszedjük. Félretesszük. a megtisztított édesburgonyát spirálvágóval spagettire vágjuk. (A videón a párom tekeri, én ennél kicsit gyorsabban szoktam. Minél nagyobb a zöldség, annál hosszabb és egybefüggõbb marad a spirál. Ez egy kisebb édeskrumpli volt.)
A zsíron addig sütjük egy szilikon fejû konyhai csipesszel néha átforgatva, (így nem törik össze a batáta sütés közben) amíg a színe sötétedni kezd (majdnem puhára sül). Sóval, borssal ízesítjük. Tányérra szedjük. Megszórjuk a Totuval. Meglocsoljuk a paleo kefirrel és rászórjuk a pörcöt. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Máris fogyaszthatjuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!