Túrós-sajtos pogácsa
sponsored links
Ez a pogácsa most nem a jó múltkor kikísérletezett és végre jól sikerült saját pogimból lett továbbfejlesztve, ahogy egyébként korábban beígértem, hanem az eredetijét egy weboldalon lévõ videó formájában az egyik ismerõsöm osztotta meg a facebookon. Ripsz-ropsz leírtam a receptet, s ezzel fittyet hánytam a korábbi okoskodásomra a sok vaj okozta pogácsasütési sikertelenség kapcsán. Az oldal nevét sajna elfelejtettem megnézni magamnak, így itt most nem tudom linkelni a forrást. A hozzávalók közül egyébként hiányzott a tej, ezért annak a mennyiségét csak úgy kikövetkeztettem, vajból pedig icipicivel mégis kevesebb került a tésztába. Valamint a pogácsák tetejére szezámmag is került, mert az nálunk hatalmas kedvenc. Ja, és tönkölylisztet használtam. :D
Most elõször sikerült jó pogácsát sütnöm sok vaj használatával is. :D Másnap újráztam, mert olyan gyorsan elkapkodtuk, hogy az elsõ sütés eredményét le sem bírtam fotózni. Sõt vendégváróként is ki lett próbálva, aminek eredményeként egy nagyon kedves ismerõsöm el is kérte a receptjét. :) Úgyhogy bátran ajánlom húsvétra is, mert tuti sikert arat vele, aki megsüti. :)
Most elõször sikerült jó pogácsát sütnöm sok vaj használatával is. :D Másnap újráztam, mert olyan gyorsan elkapkodtuk, hogy az elsõ sütés eredményét le sem bírtam fotózni. Sõt vendégváróként is ki lett próbálva, aminek eredményeként egy nagyon kedves ismerõsöm el is kérte a receptjét. :) Úgyhogy bátran ajánlom húsvétra is, mert tuti sikert arat vele, aki megsüti. :)
Hozzávalók 24-25 darabhoz:
Tésztához:
30 dkg fehér tönkölybúzaliszt + a dagasztáshoz
25 dkg túró ...