Túrós-sajtos derelye újhagymamártással
sponsored links
Ritkán állok neki fõzni való tésztát gyúrni, mert nem tartozik a gyorsan elkészíthetõ ételek közé, pedig a házi tészta nagy kedvencünk. Fõleg a sós túrós és a szilvalekváros derelye örvend imádatnak nálunk, és ezeket mindig ebben a párosításban szoktam fõzni, mert így együtt az igazi. :) Sõt annyira nagy becsben van, hogy ha nagy ritkán mégis csinálok, akkor biztos, hogy vasárnapi ebéd lesz belõle, mert Mami régen mindig akkor készítette, ha vasárnap összejött a család.
Most megint kedvet kaptam a derelyéhez, de a tésztát ezúttal nem a jól megszokott lisztbõl gyúrtam, sõt most a derelye formája is eltér az eddigiektõl. A tölteléket is felturbóztam egy picit, és tejföl helyett friss, tavaszi hagymából lett hozzá mártás. A Kutyafül szerint étteremben is nyugodtan felszolgálhatnák ezt a változatot, úgyhogy bátran merem ajánlani a fõtt tésztát kedvelõknek. :)
Bevallom, én most sem bírtam megállni, hogy ne legyen szilvalekváros derelyénk is, így aztán a lehulló tésztaszélekbõl készült darabokat azzal töltöttem, és másnap megmelegítve, kicsit rápirítva - csak mert úgy a legjobb - boldogan bepusziltuk. :D
Most megint kedvet kaptam a derelyéhez, de a tésztát ezúttal nem a jól megszokott lisztbõl gyúrtam, sõt most a derelye formája is eltér az eddigiektõl. A tölteléket is felturbóztam egy picit, és tejföl helyett friss, tavaszi hagymából lett hozzá mártás. A Kutyafül szerint étteremben is nyugodtan felszolgálhatnák ezt a változatot, úgyhogy bátran merem ajánlani a fõtt tésztát kedvelõknek. :)
Bevallom, én most sem bírtam megállni, hogy ne legyen szilvalekváros derelyénk is, így aztán a lehulló tésztaszélekbõl készült darabokat azzal töltöttem, és másnap megmelegítve, kicsit rápirítva - csak mert úgy a legjobb - boldogan bepusziltuk. :D
Tésztához:
40 dkg durumliszt ...