Túrós-rebarbarás rétes

2014-05-30

sponsored links

Irány a sütõ

Bevallom, nem vagyok rétes specialista, meg is látszik a végeredményen, amit azonban hibátlanul kompenzál az íz: édes vaníliás túró, savanykás rebarbara darabokkal. Hmmm...:) Egyszer próbálkoztam csak a házi, kézzel nyújtott rétessel, ami bizony elég csúfos véget ért. Konkrétan egy rúd sem készült el, mert a nyújtásnál már elakadt a dolog: egyszerûen nem sikerült kinyújtani, amit széthúztam nagyjából 2 másodperc alatt vissza is ugrott, mikor elkezdtem húzni a másik irányból is. Úgyhogy akkor el is dönöttem, hogy akkor errõl ennyit, ezután inkább csak bolti nyújtott tésztával készül majd a rétes. Nem teljesen olyan ugyan, de a töltelékkel fel lehet javítani, hogy igazán hasonlítson a házira:) Túrós-rebarbarás rétes

Hozzávalók

(2 rúdhoz)
  • 4 réteslap
  • 25 dkg túró
  • 4-5 ek. cukor ízlés szerint
  • 1 tojás sárgája
  • 1 púpos ek. búzadara
  • fél csomag bourbon vanília
  • 1 pohár tejföl
  • 2 dkg olvasztott vaj a kenéshez
Rebarbara kompót:
  • 25 dkg rebarbara
  • 4 dkg cukor
  • fél csomag bourbon vaníliás cukor

Elkészítés

  1. Elõször elkészítjük a rebarbara kompótot: a rebarbarát megtiszítjuk és a külsõ héjat lehámozzuk egy éles késsel.Megtisztítjuk a rebarbarát
  2. Felkockázzuk, megszórjuk a cukorral és a vaníliás cukorral és egy hõálló tálba tesszük.Irány a sütõ
  3. Alufóliával letakarjuk és 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 30 perc alatt megpuhul.A kompót
  4. A töltelékhez a túrót összekeverjük a cukorral, a tojás sárgával és a darával, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
  5. Egy tésztalapot megnedvesített konyharuhára helyezünk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd ráhelyezünk még egy lapot.
  6. Foltokban rákanalazzuk a túrót, megszórjuk rebarbara kockákkal és kanalazunk rá a tejfölbõl is. A tészta széleit felhajtjuk, hogy majd ne folyjon ki a töltelék.Készül a rétes
  7. A tésztát a nedves konyharuha segítségével feltekerjük.Készül a rétes
  8. Óvatosan átemeljük a ruha segítségével a papírral bélelt sütõlapra.
  9. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd 170 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol kb 20-25 perc alatt szép  pirosra sül.Irány a sütõ
Megvárjuk, míg langyosra hûl, majd megszórjuk porcukorral és már fogyasztható is.Túrós-rebarbarás rétes  

Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/turos-rebarbaras-retes/

sponsored links

Keres?s