Túrós pogácsa
sponsored links
Nem elõször készült nálunk ez a légisesen könnyû, finom pogácsa, meg nem is utoljára. A különbség csak annyi, hogy hol vajjal, hol pedig zsírral készül, hol nagyobbra, hol pedig kisebbre szaggatom. Persze mindegyik zsiradéktól más lesz az íze, a zsírtól érdekes, kicsit tepertõsre hajló, a vajtól pedig határozottan tejes. A képen látható zsíros volt, és határozottan rövid életû;)
Az eredeti recept Ízbolygótól jött, azután Gabojsza és Moha is elkészítették; de lehet, hogy máshol is van, csak én nem láttam... Mindenhol van kis eltérés, érdemes megnézni!
Hozzávalók 2 gáztepsinyi pogácsához:
30 dkg liszt
25 dkg túró
20 dkg szinte folyékony vaj vagy 15 dkg puha zsír
1 egész tojás
1,5 dkg friss élesztõ
csipet cukor
1/2 dl langyos tej ...