Túrós pogácsa
sponsored links
Pogácsafronton nem voltam túl erõs, eddig. Aztán néhány hete megpróbálkoztam ezzel a túrós pogival. Végre szép leveles lett és nagyon finom! Annyira, hogy nem is jutott idõ a fényképezésre. Akkor teljes kiõrlésû liszttel keverve sütöttem, most csak fehér lisztbõl. A fiúk ugyanis irodát rendeznek. K szereti a tk. dolgokat, de tekintettel a többiekre, maradt a hagyományos verzió. (Egyébként szerintem finomabb és laktatóbb a tk. lisztes... és szebbek is lettek, de hát ugye amikor fotózná az ember lánya, csak nem úgy sikerül...)
Ajánlom, hogy hajtogassuk meg a tésztát (és nem csak azért, mert már mániám lett a hajtogatás), mert tényleg könnyebb, szebb lesz a végeredmény. A hajtogatáshoz ITT találtok egy kis képi segítséget.
Túrós pogácsa
250g túró, 250 g vaj, 250 g liszt (vagy 150 g teljes kiõrlésû + 100 g fehér liszt), 2 tojás sárgája, 15 g só, 10 g ...