Túrós pogi

2014-03-07

sponsored links

    Van aki nem ismeri? Nagynénémtõl még instrukciókat is kaptam a készítésénél, ami a hajtogatást illeti. Az senkit ne zavarjon, hogy nem élesztõs, sõt, roppant "összeolvadós", a hajtogatással mit sem érünk... Egyszerû és nagyszerû. Tönkölylisztbõl készült elsózott verzió. Mondták, jó volt a bendõnek így is. (Ugye tudjátok, mit mondanak, ha a szakácsnõ elsózza az ételt? Tottiba halálomig! :D Nem hagyná kommentár nélkül a zuram...)


Túrós pogi

25 dkg zsíros túró
25 dkg liszt (most 15 dkg fehér tönköly és 10 dkg tk. tönkölyliszt)
25 dkg felkockázott vaj
1 csomag sütõpor (foszfátmentes nem rossz)
1 teáskanál só (1 evõkanállal írta a recim, sokallom!)
maradék tojássárgája vagy fehérje a tetejére, egész tojás is megfelel
sajt vagy mindenféle magvak a szórásra

  Egy nagyobb tálban mindent alaposan összegyúrunk. Fél óráig hideg helyen pihentetjük (nem a hûtõbe toltam). Lisztezett felületen kb. kétujjnyira nyújtjuk, kisebb méretû pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. (Vagy jageres pohárral, ahogy én tettem - utána töltöttem is bele...) Megkenjük tojjással (az elõzõ mûveletnél és itt gyerekmunkaerõt alkalmaztam), tetejére ízlésünk szerint magokat/sajtot szórunk. 180 fokra elõmelegített sütõben szép pirosra sütjük, ez kb. 20-25 perc.




Folytats a blogon ... renjablog.blogspot.com/2014/03/turos-...

sponsored links

Keres?s