Túrós piskótaszelet áfonyalekvárral
sponsored links
Gyors, egyszerû, könnyû sütemény egy kis csavarral. Hagyományos piskóta, de most krémes túró is került a tésztájába. Az áfonya savanykás íze nagyon jól passzol a túróhoz és a citromhoz is, bár utóbbi nem szerepelt az eredeti receptben, mégis jót tett neki, kicsit felfrissítette, elmélyítette az ízeket. Bármilyen savanykás lekvárral (meggy, ribizli, eper, cseresznye) készíthetõ, mindegyikkel finom. Ha a befõzéseknél marad ki egy kis lekvár rögtön fel is használhatjuk ehhez a sütihez.
Túrós piskótaszelet áfonyalekvárral
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 25 dkg túró
- 1 citrom
- 10 + 6 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 16 dkg liszt
- 1/2 cs sütõpor
- 15 dkg áfonyalekvár
- csipet só
díszítéshez:
- friss áfonya
- citromfû levél
Elkészítése:
- Sütõt elõmelegítjük 180°C-ra.
- A tojásokat kettéválasztjuk.
- A fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
- A túrót 6 dkg cukorral és a vaníliás cukorral nagyon krémesre keverjük - esetleg összeturmixoljuk - belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük.
- A felvert tojáshabhoz óvatosan hozzákeverjük a túrós-tojásos masszát, majd beleforgatjuk a az átszitált sütõporos lisztet is, melyhez adunk egy csipet sót.
- A tésztát sütõpapírral bélelt kb 30x30 cm-es tepsibe öntjük, 25-30 perc alatt (sütõfüggõ, sütõajtót nem nyitogatjuk!) megsütjük.
- Ha a tészta kihûlt, 3-4 egyforma csíkra vágjuk, az áfonyalekvárral összerétegezzük, szeletekre vágjuk.
- Porcukorral meghintve, friss áfonyával, citromfûvel díszíthetjük.
Forrás: Nõk lapja - némi változtatással