Túrós piskótaszelet áfonyalekvárral

2018-05-30

sponsored links
















Gyors, egyszerû, könnyû sütemény egy kis csavarral. Hagyományos piskóta, de most krémes túró is került a tésztájába. Az áfonya savanykás íze nagyon jól passzol a túróhoz és a citromhoz is, bár utóbbi nem szerepelt az eredeti receptben, mégis jót tett neki, kicsit felfrissítette, elmélyítette az ízeket. Bármilyen savanykás lekvárral (meggy, ribizli, eper, cseresznye) készíthetõ, mindegyikkel finom. Ha a befõzéseknél marad ki egy kis lekvár rögtön fel is használhatjuk ehhez a sütihez.


Túrós piskótaszelet áfonyalekvárral

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 25 dkg túró
  • 1 citrom
  • 10 + 6 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 16 dkg liszt
  • 1/2 cs sütõpor
  • 15 dkg áfonyalekvár
  • csipet só

díszítéshez:

  • friss áfonya
  • citromfû levél

Elkészítése:

  1. Sütõt elõmelegítjük 180°C-ra.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk.
  3. A fehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  4. A túrót 6 dkg cukorral és a vaníliás cukorral nagyon krémesre keverjük - esetleg összeturmixoljuk - belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük.
  5. A felvert tojáshabhoz óvatosan hozzákeverjük a túrós-tojásos masszát, majd beleforgatjuk a az átszitált sütõporos lisztet is, melyhez adunk egy csipet sót.
  6. A tésztát sütõpapírral bélelt kb 30x30 cm-es tepsibe öntjük, 25-30 perc alatt (sütõfüggõ, sütõajtót nem nyitogatjuk!) megsütjük.
  7. Ha a tészta kihûlt, 3-4 egyforma csíkra vágjuk, az áfonyalekvárral összerétegezzük, szeletekre vágjuk.
  8. Porcukorral meghintve, friss áfonyával, citromfûvel díszíthetjük.


Forrás: Nõk lapja - némi változtatással 




Folytats a blogon ... https://azotthonizei.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s