Túrós palacsintatorta
sponsored links
Azt hiszem a kép magáért beszél, nincs szükségem különösebben meggyõzõ érvekre. Finom és mutatós, különlegesebb tálalási verzióban.
Túrós palacsintatorta
Hozzávalók 10 darab palacsintához: 1 tojás, 20 dkg liszt, 2 dl tej, 3 dl szénsavas ásványvíz, 2 evõkanál cukor, egy csipet só, fél dl olaj; a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 3 db tojás, 1,5 dl tejföl, 5 evõkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, áfonyalekvár, kevés olaj.
Elkészítése: A palacsintához valókat összekeverjük habverõvel. Forró, enyhén olajozott serpenyõben kisütjük. A töltelékhez a túrót, a vaníliás cukorral és 3 evõkanál cukorral elkeverjük. Az öntethez a két felvert tojást, 2 evõkanál cukrot és a tejföl összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük és spirálisan lerakjuk egy olajozott tortaformába. Ráöntjük az öntetet és kicsit várunk vele hogy az aljára is leszivárogjon. 180 fokos sütõben 20-25 percig sütjük. Áfonyalekvárral tálaljuk.