Túrós-mákos felfújt vörösáfonyás tejszínnel

2017-12-04

sponsored links

Mire is vágyna az ember lánya/fia egy kiadós lencseleves után, mint valami édességre, ami méltó befejezése egy nagyszerû ebédnek. Ennek jegyében készült ez a könnyû finomság, ami igazán "etette magát". Ha lett volna alma a háznál még néhány vékony gerezd abból is került volna bele... Nem baj, majd legközelebb!
Hozzávalók 2-3 személyre (étvágytól függõen):
6,5 dkg puha vaj+ a tál kikenéséhez
3 tojás
7,5 dkg kristálycukor
csipet só
50 dkg túró
2,5 dkg gríz
3,5 dkg darált mák
1/2 citrom reszelt héja
2,5 dl tejszín
3-4 ek vörösáfonya-, vagy más savanykás lekvár
porcukor a megszóráshoz
A sütõt 200 fokra elõmelegítjük, egy felfújt formát kikenünk vajjal. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 2,5 dkg cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük.
A vajat a maradék cukorral (5 dkg) habosra kikeverjük és a tojássárgákat hozzádolgozzuk.
A túrót, grízt, mákot és citromhéjat belekeverjük. A felvert fehérjehabot óvatosan beledolgozzuk, majd a masszát a formába öntjük és elsimítjuk.
A sütõ középsõ sínébe toljuk és kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és az áfonylekvárt belekeverjük.
A kész felfújtat megszórjuk porcukorral és az áfonyás habbal kínáljuk.

Folytats a blogon ... notburga.blogspot.com/2017/12/turos-m...

sponsored links

Keres?s