Túrós mousse , forralt boros meggyel
sponsored links
Az év egyik legszebb pillanat, amire már régóta várok, várunk. Az elsõ karácsonyunk hármasban. Annyira imádom ezt az ünnepet, mert tényleg a szeretetrõl szól, legalábbis mi nagyon figyelünk arra, hogy tényleg békésen és meghitten teljen. Még így az utolsó pillanatokban hoztam egy könnyû és gyors desszertet, ha mégis még valaki fakanált ragadna. Én délre végeztem mindennel, a fenyõfa feldíszítve, ajándékok alatta.
Túrós mousse, forralt boros meggyel
Hozzávalók (6 db 2 dl-es pohárhoz):
50 dkg meggy
2 dl forralt bor
2 teáskanál puncs pudingpor
túró mousse-hoz:
25 dkg túró
2 dl tej
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
4 evõkanál nyírfacukor
3 teáskanál zselatin
1 teáskanál vanília kivonat
2 tojás fehérje
1 evõkanál vaníliás cukor
a tetejére:
darált mézeskalács
Elkészítés:
A meggyet felfõzzük a forralt borral, majd egy éjszakát állni hagyjuk. (Ez kihagyható, így intenzívebb lesz az íze.) Másnap ismét felforraljuk, a pudingport kikeverjük kevés vízzel, majd besûrítjük vele.
A tejet és a tejszínt kimérjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nyírfacukrot, a zselatint és a vanília kivonatot. Folyamatos kevergetés mellett 80 fokos hõmérsékletig felfõzzük, majd langyosra hûtjük. A tojások fehérjét felverjük a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a krémhez a túróval együtt.
Poharak aljára kanalazunk a forralt boros meggybõl, ráöntjük a túrós mousse-t, majd darált mézeskaláccsal megszórjuk. Tálalásig hûtõbe helyezzük, de minimum 3-4 óra hosszára.
Békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Hozzávalók (6 db 2 dl-es pohárhoz):
50 dkg meggy
2 dl forralt bor
2 teáskanál puncs pudingpor
túró mousse-hoz:
25 dkg túró
2 dl tej
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
4 evõkanál nyírfacukor
3 teáskanál zselatin
1 teáskanál vanília kivonat
2 tojás fehérje
1 evõkanál vaníliás cukor
a tetejére:
darált mézeskalács
Elkészítés:
A meggyet felfõzzük a forralt borral, majd egy éjszakát állni hagyjuk. (Ez kihagyható, így intenzívebb lesz az íze.) Másnap ismét felforraljuk, a pudingport kikeverjük kevés vízzel, majd besûrítjük vele.
A tejet és a tejszínt kimérjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nyírfacukrot, a zselatint és a vanília kivonatot. Folyamatos kevergetés mellett 80 fokos hõmérsékletig felfõzzük, majd langyosra hûtjük. A tojások fehérjét felverjük a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a krémhez a túróval együtt.
Poharak aljára kanalazunk a forralt boros meggybõl, ráöntjük a túrós mousse-t, majd darált mézeskaláccsal megszórjuk. Tálalásig hûtõbe helyezzük, de minimum 3-4 óra hosszára.