Túrós lepényke tavasziasan
sponsored links
Szuper köret vagy vega fõétel
Van egy csomó szakácskönyvem (ki gondolta vola ), sõt, receptújsággal is bõven el vagyok látva. Minden kedves ismerõsöm gondol rám, amikor lomtalanítást tart, a közelmúltban egy nagy halom Jamie Oliver-magazint kaptam.
Rengeteg jó kis kaja volt benne, többet is elkészítettem, most az egyik legegyszerûbbet hozom.
Leginkább egy sós amerikai palacsintához utdnám hasonlítani, jó sok újhagymával felturbózva.
Köretként is nagyon finom, de a kedvenc szószunkkal társítva szintén abbahagyhatatlan
Ricottás-újhagymás lepény
Hozzávalók 4 fõre:
25 dkg liszt
1 dl tej
15 dkg ricotta
2 tojás
3 nagy szál újhagyma zöldjével együtt
Olívaolaj
Só, bors
Egy tálban kikeverjük a tejet, tojást és a ricottát. Az újhagymát karikákra vágjuk, a liszttel együtt a tojásos masszához keverjük, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyõben 3 mm-nyi olajat hevítünk, 2 ek-nyi masszát elosztunk benne. Mikor az alja megpirult, megfordítjuk, a másik oldalt is megsütjük. Így teszünk addig, míg elfogy a massza.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Van egy csomó szakácskönyvem (ki gondolta vola ), sõt, receptújsággal is bõven el vagyok látva. Minden kedves ismerõsöm gondol rám, amikor lomtalanítást tart, a közelmúltban egy nagy halom Jamie Oliver-magazint kaptam.
Rengeteg jó kis kaja volt benne, többet is elkészítettem, most az egyik legegyszerûbbet hozom.
Leginkább egy sós amerikai palacsintához utdnám hasonlítani, jó sok újhagymával felturbózva.
Köretként is nagyon finom, de a kedvenc szószunkkal társítva szintén abbahagyhatatlan
Ricottás-újhagymás lepény
Hozzávalók 4 fõre:
25 dkg liszt
1 dl tej
15 dkg ricotta
2 tojás
3 nagy szál újhagyma zöldjével együtt
Olívaolaj
Só, bors
Egy tálban kikeverjük a tejet, tojást és a ricottát. Az újhagymát karikákra vágjuk, a liszttel együtt a tojásos masszához keverjük, sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyõben 3 mm-nyi olajat hevítünk, 2 ek-nyi masszát elosztunk benne. Mikor az alja megpirult, megfordítjuk, a másik oldalt is megsütjük. Így teszünk addig, míg elfogy a massza.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!