Túrós lepény
sponsored links
Párom anyukája szokott ehhez hasonló túrós lepényt sütni, amit nagyon szeretünk. Az a legjobb benne, hogy nincs külön tészta alapja , így olyan, mintha az ember csak a túrós tölteléket enné le a sütirõl. :) ...azért az sem elhanyagolandó, hogy nagyjából 1 perc alatt össze lehet ütni, utána már csak a sütést kell kivárni. ;)
Hozzávalók egy 25x20x6 cm-es sütõformához:
A lepényhez:
50 dkg túró
3 nagy ek. tejföl
18 dkg cukor
3 tojás
1 citrom héja
csipet só
5 dkg búzadara
5 dkg sima liszt
A tetejére:
3 nagy ek. tejföl
2 ek. cukor
Zsír és liszt a forma kikenéséhez.
- A sütõt elõmelegítjük 200°C-ra, a tepsit, vagy sütõtálat kizsírozzuk és kihintjük liszttel.
- A túrót tálba tesszük, villával kicsit áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük. A sütemény tetejére kerülõ cukrot és tejfölt kikeverjük, félre tesszük.
- A tésztát a tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd elõmelegített sütõben ~40 perc alatt készre sütjük. A sütési idõ felénél a tetejét megcsorgatjuk a korábban kikevert cukros tejföllel. Akkor jó, ha a széle aranybarna és a teteje is kezd pirulni.