Túrós kifli

2014-03-07

sponsored links



Elkészítem a szokásos kelt tésztámat, de csak egy fél adagot, mivel ez a kifli csak frissen sütve finom igazán.

A töltelékhez összedolgozok:


50 dkg áttört túrót,
10 dkg cukor,
1 tojás,
3 dkg margarin,
5 dkg mazsola,
? citrom reszelt héja és leve,



A tésztát kelesztés után kb 6mm vastagra nyújtom és kb 10x10 cm négyzetekre vágom, amiket még megfelezek, hogy helyes kis háromszögeket kapjak.
Minden háromszögre rakok egy kisebb halmocska túrót, majd szépen betekerem és kifli formára kanyarítom. Elõmelegített, nem forró sütõben szép világosra sütöm s még melegen vastagon megszórom porcukorral.





Folytats a blogon ... nagymamamkonyhaja.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s