Túrós gnocchi aszalt paradicsomos mártásban

2014-04-17

sponsored links

 

DSC_0235.JPG

Oda kell figyelni a héten mit fõzünk, csakis húsmentes és könnyû legyen!

Tegnap vöröslencse-fõzelék, azelõtt mezei krumplis tészta, ma pedig egy újdonság szerepelt a menüben nálunk.

Molnár Ágitól lestem el az aszalt paradicsomos gnocchi-t, aminek rendhagyó a tésztája.

Ez olasz eredetû étel, ami legjobban a mi nudlinkra hasonlít, ami ugye lisztbõl és fõtt burgonyából készül.

 A régi Rómában hagyományosan csütörtökön, azaz Jupiter napján ették, többnyire egyszerûen, vajjal fogyasztva, de mi a hét bármely napjára, bármelyik szósszal bátran ajánljuk! Na, milyen nap is van ma?

Ennél a fajtánál a burgonyát a túró váltja fel.

DSC_0231_1.JPG

Hozzávalók:

50 dkg zsírszegény túró

25 dkg liszt (rétesliszt a legjobb)

2 evõkanál olaj (az aszalt paradicsomról öntsük le)

1 kávéskanálnyi só

2 tojás.

Ági színesítette petrezselyemzölddel, én ezt most kihagytam.

Mártás:

kb.8-10 szárított paradicsom, 2 evõkanál olaj róla

só,frissen õrölt bors ízlés szerint

1,5 dl paradicsomsûrítmény

pici cukor

A gnocchi hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk. Kissé ragadós tésztát kapunk. Ezért kell a továbbiakban vagy olajos, vagy tapadásmentes felületen dolgoznunk.  Én azt találtam ki, hogy  egy alufólia darabon dolgoztam.

DSC_0229.JPG

A tésztából vettem egy adagot, közepesen vékony hengerré formáztam.Késsel felszabdaltam (úgy 2 cm-es darabokra), amit egy villával picit elnyomtam. Forró vízbe dobtam kis adagokban, ahol pár perc alatt a lobogó fõzõvíz a tetejére dobja õket!

DSC_0230.JPG

Tálba szedem. Közben egyszerûen összeforralom a mártás hozzávalóit ( az aszalt paradicsomot kissé felvágva elõtte).

Tálaláskor a szószt rászedem a túrós gnocchira, sajtot reszelek rá és megbolondítom kevés friss bazsalikommal. 

DSC_0240.JPG

Harmonikus,kellemes ízvilág! Az alaptésztát akár édesen is elkészíthetjük, kis mákkal tálalva. de számtalan a variáció, egyelõre egyétek a mai ,csütörtökit!

 

Itt egy kis zene hozzá:

 

 

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/04/17/turos_...

sponsored links

Keres?s