Túrós falatkák

2017-10-18

sponsored links

Sütéssel együtt bõ fél óra és már ehetjük is ezeket a kívül ropogós, belül puha, nagyon finom falatkákat! ?
Születésnapra szerettem volna egy gyorsan elkészíthetõ sós aprósüteményt az édes sütik mellé. A hûtõmben várakozott egy csomag túró kevéske sajttal + a teljes kiõrlésû lisztes tárolóm alján is volt pici liszt, melyet már el akartam használni, így aztán a hozzávalóimból ízlésre összeállítottam ezt a tésztát - tehát mondhatjuk, hogy saját recept. Az alapötletet a sajtos-túrós rudak receptem adta, csak most variáltam a tésztáján ezt-azt + nem szerettem volna a jól megszokott rúd alakot, ezért pici falatkákra kockáztam.




Hozzávalók:
90-100 darabhoz
25 dkg tehéntúró
12,5 dkg finomliszt
12,5 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt  
(lehet készíteni összesen 25 dkg finomliszttel is)
1 csapott teáskanál só (vagy ízlés szerint)
10 dkg vaj
kb. 10 dkg zsír
1 kávéskanál õrölt kömény

A tetejére:
1 tojás felverve
szezámmag
köménymag
2-3 dkg reszelt sajt


A pöttyös kézmûves kerámiák megvásárolhatók a webáruházban az alábbi linken:

 



  


Elkészítés:

  1. A liszteket összekeverjük a sóval, õrölt köménnyel, hozzáadjuk a túrót, elmorzsoljuk benne a vajat, végül annyi zsírt adunk hozzá, hogy lágy, könnyen kezelhetõ tésztát kapjunk (ha nagyon picit ragad az nem gond, de túlságosan ne legyen ragacsos!). 
  2. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 1 cm vastag téglalap alakúra, melyet felvágunk 2x2 cm-es kockákra. A tetejét lekenjük a felvert tojással, ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal, reszelt sajttal, majd sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk.  
  3. Elõmelegített 170 fokos hõlégkeveréses sütõben kb. 20 percig sütjük. (A sütési idõ csak tájékoztató jellegû, sütõtõl függõen eltérhet!)



Jó étvágyat!
  

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2017/10/turos-f...

sponsored links

Keres?s