Túrós-epres piskótatekercs
sponsored links
-->
Hozzávalók a piskótához:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt (hajdinalisztet használtam)
- 5 dkg cukor (eritrit)
- 2 evõkanál citromlé
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 25 dkg krémes tehéntúró (diétás változat)
- 20 dkg eper
- 5 dkg cukor (eritrit)
- 1 teáskanál vanília
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl habtejszín (cukor nélkülit használtam eritrittel édesítve)
- a tetejére: 2 kocka étcsokoládé
Elkészítése:
1. A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, meg a citromlevet.
2. Végül beleforgatjuk a sót, meg a lisztet.
3. Egy közepes méretû, sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokosn, 10-12 perc alatt megsütjük.
4. Egy tiszta konyharuhát enyhén meglisztezünk, és a piskótát még melegen ráfordítjuk. A konyharuha segítségével szorosan felcsavarjuk, és hûlni hagyjuk.
5. Összekavarjuk a túrót cukorra, vanílilával, és citromhéjjal. A tejszínt kemény habbá verjük, és 3 evõkanálnyit a túrókrémhez kavarunk.
6. A piskótát kitekerjük, és megkenjük túrókrémmel.
7. Az epret megmossuk, megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a krémre szórjuk.
8. Felcsavarjuk a piskótát, végül a maradék tejszínhabbal minden oldalát bekenjük. Megszórjuk csokoládéreszelékkel, és szeletekre vágva kínáljuk.