Túrós császármorzsa ll.
sponsored links
Van már egy túrós császármorzsa a blogomon: itt. Az sütõben készült, ez most teflonserpenyõben.
Hozzávalók:
25 dkg túró
2 tojás
2 evõkanál kristálycukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliáscukor
2 csapott evõkanál tejföl
5 dkg rétesliszt
ízlés szerint reszelt citromhéj
1 marék mazsola
A túrót krumplinyomóval áttörtem. Hozzáadtam a tojások sárgáit, cukrot, vaníliáscukrot, tejfölt, citromhéjat és jól kikevertem. Hozzákevertem a mazsolát is.
Egy nagy teflonserpenyõben kevés olajat tettem és melegíteni kezdtem (közepes lángon).
A fehérjékbõl habot vertem, majd óvatosan a túrós masszába forgattam. Az egészet a már meleg teflonserpenyõbe simítottam és lassan sütöttem, nem túl nagy lángon, hogy a közepe is átsüljön. (Én most egy fedõvel letakartam az elején.) Amikor már alulról szép aranybarna volt, egy lapátkával negyedekre osztottam, hogy könnyebb legyen megfordítani, és minden negyedet óvatosan megfordítottam, és tovább sütöttem. (Az egész nekem kb. 20-25 percet sült Amikor már átsült, akkor a lapátkával kisebb darabkákra tépkedtem, kicsit még úgy sütöttem, párszor óvatosan megkeverve.
Porcukorral meghintve és lekvárral tálaltam.