Túrós császármorzsa

2014-06-25

sponsored links

Tücsök és Bogárnál láttam meg a képet, aztán a receptet. Nyilán nem paleo változatot készítettem. Nem lett rossz, de igazán nem is gyõzött meg. Valahogy száraznak mégis túl zsírosnak éreztük. Persze az überkirály palacsinta után nem is könnyû dolga:P



Túrós császármorzsa 
Hozzávalók:
25 dkg túró 
2 tojás 
5 dkg búzadara 
5 dkg vaníliás cukor 
18 dkg tejföl
5 dkg vaj 
1 citrom leve 
a sütõ edény kikenéséhez:
kevés vaj (nagyon kevés, mert kerámiabevonatos a tepsi és gyakorlatilag semmi sem ragad le benne:D:D:D) 
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjébõl kemény habot verünk. A sárgáját a többi hozzávalóval együtt a késes aprítóban egynemû masszává dolgozzuk. Fellazítjuk a tojáshabbal. Tepsibe töltjük és 180 fokra elõmelegített sütõben addig sütjük amíg a teteje megpirul. Ekkor egy lapátkanállal kisebb darabokra vágjuk. Visszatesszük a sütõbe és hagyjuk, hogy 5 percig piruljon. Újra kivesszük, még kisebb darabokra vágjuk és megforgatjuk. Újabb 5 percre visszatesszük. Még egyszer összevagdossuk, átforgatjuk és utoljára ismét 5 percig sütjük. Mi eperlekvárral ettük.

Folytats a blogon ... gumimacik.blogspot.com/2014/06/turos-...

sponsored links

Keres?s