Túrós csusza
sponsored links
A férjem egyik kedvenc étele, és most már a 2 éves fiamé is... Gyorsan elkészül, és általában mindig van hozzá minden a éléskamrában... Jó sok szalonnával és tejföllel a legfinomabb...
Hozzávalók:
500 g gyermelyi csusza tészta
30 dkg krémes tehéntúró
20 dkg juh túró
1 nagy pohár zsíros házi tejföl
20 dkg füstölt házi szalonna
Elkészítés:
1. A csusza tésztát forró sós vízben kifõzzük.
2. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára süssük. A szalonna tepertõket egy lapáttal kiszedem és félreteszem. A kifõtt tésztát meglocsolom a szalonna zsírjával jó bõven.
3. A kétféle túrót a tejföllel alaposan kikavarjuk, majd összeforgatjuk a csuszával, a tetejére szórjuk a szalonna tepertõket és pár percre a forró sütõbe vagy mikróba tesszük és összemelegítjük az ételt.
4. Tálaláskor adhatunk még hozzá tejfölt.
Hozzávalók:
500 g gyermelyi csusza tészta
30 dkg krémes tehéntúró
20 dkg juh túró
1 nagy pohár zsíros házi tejföl
20 dkg füstölt házi szalonna
Elkészítés:
1. A csusza tésztát forró sós vízben kifõzzük.
2. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára süssük. A szalonna tepertõket egy lapáttal kiszedem és félreteszem. A kifõtt tésztát meglocsolom a szalonna zsírjával jó bõven.
3. A kétféle túrót a tejföllel alaposan kikavarjuk, majd összeforgatjuk a csuszával, a tetejére szórjuk a szalonna tepertõket és pár percre a forró sütõbe vagy mikróba tesszük és összemelegítjük az ételt.
4. Tálaláskor adhatunk még hozzá tejfölt.