Túrós bukta

2011-11-29

sponsored links


Formáját tekintve inkább batyu, de a recept a buktáé, lekváros buktának is ezt használom, a recept Limaráé. Ismét házi túróból készítettem, és ismét fennséges ízû lett. A túróhoz azonban most még savót is kaptam, és természetesen tej helyett ez került a tésztába, melytõl mérföldekkel jobb állagú lett. Még így, teljes kiörlésû liszttel is nagyon puha tésztájú. Igazából sima liszttel akartam, de mivel ebbõl nem volt itthon elegendõ, ezért barnaliszttel pótoltam.

Hozzávalók :

  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 3 evõkanál cukor
  • 2 dl savó + 1 dl tej (vagy 3 dl tej)
  • csipet só
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 2,5 dkg friss élesztõ
  • +1 tojás a kenéshez
A töltelékhez: ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2011/11/turos-...

sponsored links

Keres?s