Túrós bukta
sponsored links
Formáját tekintve inkább batyu, de a recept a buktáé, lekváros buktának is ezt használom, a recept Limaráé. Ismét házi túróból készítettem, és ismét fennséges ízû lett. A túróhoz azonban most még savót is kaptam, és természetesen tej helyett ez került a tésztába, melytõl mérföldekkel jobb állagú lett. Még így, teljes kiörlésû liszttel is nagyon puha tésztájú. Igazából sima liszttel akartam, de mivel ebbõl nem volt itthon elegendõ, ezért barnaliszttel pótoltam.
Hozzávalók :
- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 3 evõkanál cukor
- 2 dl savó + 1 dl tej (vagy 3 dl tej)
- csipet só
- 6 dkg olvasztott margarin
- 2,5 dkg friss élesztõ
- +1 tojás a kenéshez
A töltelékhez: ...