Túrós batyu és lekváros bukta
sponsored links
A minap láttam Margitkánál ,hogy lekváros buktát készített,nagyon megkívántuk,van is egy nagyon jó bukta receptem,még egy idõs nénitõl kaptuk,így már csak azt vártam,hogy legyen egy pici idõ rá hogy elkészítsem,volt itthon túró is így túrós is lett belõle, házi lekvárunkból akartam bele tenni,de Margitka mondta,hogy ha folyósabb akkor,csak úgy simán ne tegyem bele,volt itthon vegyes gyümölcs ízû elég sûrû így az került bele.
A tejet,tejfölt,olajat,sót,olvasztott vajat,tojást, sütõport ,lisztet és az élesztõt beletettem a kenyérsütõgépbe,és elindítottam egy dagasztóprogramot ,amikor készen lett egy tálba tettem letakartam,és egy fél órát hagytam kelni(de lehet akár egybõl nyújtani,és sütni),majd vékonyra nyújtottam,kb 10x10 négyzetre felvágtam,beletettem a tölteléket,és megformáztam,van amibõl batyut,valamibõl buktát,majd sütõpapírral bélelt tepsire tettem, a buktákat tejben elkevert tojással megkentem,és hideg sütõben 200 fokon légkeverésen 25 perc alatt megsütöttem.
Hozzávalók:
5dl tej
2 kispohár tejföl
1dl olaj
15 dkg olvasztott vaj
1 egész tojás(+1 egy pici tejjel keverve a bukta lekenéséhez) ...