Túrós-barackos pite

2014-06-14

sponsored links




Mindössze 6 ek. búzadara van benne, s talán emiatt frissen sülve nekem túlságosan szaftos, majdhogynem zsíros érzetû volt...

Miután teljesen kihûlt, egészen más lett :-)

Finom, könnyû, bármilyen gyümölccsel jól variálható!





Túrós-barackos pite

Elkészítési idõ: 20 perc + kb. 30 perc sütés


Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 1 cs. sütõpor
  • 6 ek. búzadara
  • 2 ek. vaníliakivonat/2 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 biocitrom héja
  • 12,5 dkg vaj/kókuszzsír
  • 4 tojás
  • 1 doboz barackbefõtt (illetve tetszõlegesen más gyümölcs)



A túrót törjük össze egy villával. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom héját, a búzadarát és a sütõport. Keverjük bele a puha vajat és a tojások sárgáját, végül több részletben a fehérjék keményre felvert habját is.

Egy 25x40 cm-es tepsit béleljünk ki sütõpapírral (vagy kenjük ki vajjal, hintsük meg liszttel), és simítsuk bele a túrós masszát.

Tetejét rakosgassuk ki a gyümölccsel, és 180 fokra elõmelegített sütõben süssük aranyszínûre kb. 30 perc alatt (tûpróba).

Érdemes teljesen kihûteni, majd kockákra vágva tálaljuk.




Ihlet: Nõk Lapja Konyha 2012. november

Folytats a blogon ... www.chefviki.hu/2014/06/turos-baracko...

sponsored links

Keres?s