Túrós amerikai palacsinta
sponsored links
Hétfõ délelõtt, Apa dolgozik, a nagyobb gyerek az oviban. Kétéves leányzómmal csajos délelõtt keretében egy kis tízórait készítettünk. Természetesen Õ a falatozásban aktív résztvevõ. Nem túl édes finomság, a házi sárgabaracklekvár tökéletes kiegészítõje a palacsintának. Egyáltalán nem száraz, még magában is fogyasztható. Egy hibája van, hogy egy nagyobb családnak ez egy kevéske adag, érdemes duplát készíteni.
Hozzávalók kb. 10 db palacsintához:
- 25 dkg túró
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 ek cukor
- 3 púpos ek liszt
- 2-3 ek olaj a sütéshez
A túrót egy tálba öntjük, majd egy villával alaposan áttörjük.
Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot.
A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájával összedolgozzuk a túrós masszát, majd beleszórjuk a lisztet is.
A fehérjéket felverjük és óvatosan a tésztához keverjük.
Egy serpenyõben olajat hevítünk és egy púpos evõkanálnyi masszát merünk bele, amit a kanál domború oldalával szépen elsimítunk.
Közepes lángon szép világos barnára sütjük mindkét oldalukat. (Nagyon hamar sül.)
Lekvárral, pudinggal, friss gyümölcsökkel kínáljuk.