Túrós amerikai palacsinta - Blogkóstoló 16.
sponsored links
A 16. Blogkóstoló sorsolásán magamnak Trollanyut sorsoltam. Jó pár receptet ki is néztem tõle, ezeket is el fogom készíteni Blogkóstolón kívül. Aki paleo étrendet követ, bátran járjon hozzá, mert nagyon sok receptje van. Na és a tájképei egyszerûen csodálatosak!
Elkészítésre most a Pillekönnyû túrós amerikai palacsintát választottam. Néhány helyen változtattam a recepten, és nem csokiöntetet, hanem eperszószt készítettem hozzá. Trollanyunak köszönöm a receptet igazán finom palacsinták készültek.
Elkészítésre most a Pillekönnyû túrós amerikai palacsintát választottam. Néhány helyen változtattam a recepten, és nem csokiöntetet, hanem eperszószt készítettem hozzá. Trollanyunak köszönöm a receptet igazán finom palacsinták készültek.
Hozzávalók:
- 4 db tojás,
- 10 dkg porcukor,
- 3 dl tej,
- 25 dkg túró,
- 25 dkg liszt,
- 2,5 dkg puha vaj,
- 2 teáskanál sütõpor,
- 1 csipet szódabikarbóna,
- reszelt citromhéj.
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a lisztet elkeverem a sütõporral és a szódabikarbónával.
- A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, a fehérjéket kemény habbá verem és a túrót a puha vajjal krémesítem.
- A tojássárga krémhez felváltva adom hozzá a lisztkeveréket és a tejet, majd belekeverem a citromhéjat és a túrót is. Végül óvatosan beleforgatom a habot.
- Kb. fél órát állni hagyom, majd serpenyõben kis palacsintákat sütök belõle, eperszósszal tálalom.
Az eperszósz elkészítése:
- Kb. 1/4 kg epret megtisztítok darabokra vágom és felfõzöm kevés cukorral, vaníliával, citromlével. Botmixerrel pürésítem és hajszálnyi keményítõvel sûrítem.