Túrós almáspite

2014-04-13

sponsored links



Az eredeti receptet a Praktika magazinban találtam már jó pár évvel ezelõtt, megsütöttem, és azóta nagy kedvenc lett nálunk.
Az alapanyagokat egy tálba öntjük és összegyúrjuk: 25 dkg liszt (sokszor úgy csinálom, hogy 20 dkg graham, 5 dkg finomliszt), 25 dkg túró, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor és egy tojás.
Picit ragacsos tésztát kapunk.

A hûtõben pihentetjük legalább egy órát, de szívesen eltölt akár egy napot is ott. (kivéve tökéletes állaga lesz, már nem ragad, szépen formázható)
Én általában több adagot szoktam készíteni, és porciózva lefagyasztani, mert azt is jól bírja.
Ha azonnal csinálom, akkor ameddig pihen, addig készítem elõ a tölteléket:
5-7 szem almát megpucolok (héját is), vékonyan felszeletelek majd mézzel és fahéjjal jól ...

Folytats a blogon ... www.morumotto.hu/2014/04/turos-almasp...

sponsored links

Keres?s