Túrós alagút
sponsored links
A vasárnapi ebéd után kötelezõ a desszert, szerintem. Most abból sütöttem amibõl sok volt itthon, túró, tojás. Ritkán csinálok piskótatekercs alapú sütit, mert gyakran eltörött a feltekerésénél, és persze, hogy elment a kedvem. Tudom, vannak praktikák, forrón tekerni, vizes konyharuhán, porcukron, stb. akkor is törött:-((((( Na, ez nem! Annyira ruganyos, nem túl vékony a tésztája, hogy gyönyörûen feltekertem, betöltöttem, megint feltekertem. Büszke voltam magamra:-)
A recept egy nagy tepsi piskótaalaphoz:
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás, 180 g kristálycukor, 160 g finomliszt, 20 g kakaópor, 2 ek. olaj
A krémhez:
500 g túró, 2 dl tejszín, vanília eszencia, 3 ek. cukor, 1 csomag zselatin, fél doboz sárgabarack konzerv
Fehércsoki, szórócukor a tetejére
Kezdjük a krémmel, mert annak dermednie kell. Felforraljuk a tejszínt, majd hagyjuk kicsit visszahûlni. A töltelékhez a barackokat lecsepegtetjük (a levébõl 3-4 ek. felfogunk) , egy kis serpenyõben 3 ek. mézet felmelegítünk. Beletesszük a barackokat, és kicsit átmelegítjük, karamellizáljuk. Ilyenkor levet enged, meg a barack összeesik, de így kerül majd bele a krémbe. Kiszedjük a barackokat és a megmaradt mézes-barackos levet a tejszínhez öntjük. Egy nagy tálba összetörjük a túrót, hozzáöntjük a ...