Túrórudi két változatban: klasszik & deluxe
sponsored links
Úgy látszik, kezd honvágyam lenni, ugyanis rámtört a túrórudi-ehetnék. Elkezdtem hát a netet böngészni túrórudi-receptek után, persze gondolhatjátok, hogy millióféle verzió létezik! Alapvetõen két típusra oszthatjuk ezeket a recepteket: vagy zselatint használnak szilárdításhoz vagy nem :) A klasszikus túrórudi mindenképpen a zselatinmentes változat, a régi, eredeti receptben állítólag csak túró, cukor és citromolaj volt. Ezt próbálta meg reprodukálni egy szuper posztban Flatcat: a túrót egy napig csepegtette, hogy önmagában meg lehessen a rudikat formázni. Ma már persze ilyen összetételû túrórudit boltban nem lehet találni, sõt, a Tudatos Vásárló terméktesztje szerint elég siralmas a helyzet: a rudik nagy része tömve van mindenféle adalékkal. Itt az elsõ helyen a Cserpes Trudi végzett, aminek a tölteléke csak túróból, vajból, cukorból és citromolajból áll. Ezt a verziót veszi alapul egy nosalty-n található recept: a túrót konyharuhába csomagolva alaposan kinyomkodja, majd vajat is használ a rudik összefogásához. A zselatinos receptnek pedig, bár nem hagyományos, az a nagy elõnye, hogy könnyebb-habosabb állagú rudit tudunk készíteni a megszokotthoz képest. Errõl a verzióról egy nagyon részletes, fázisképekkel bõven illusztrált recept található a Balhétteremben.
No, a nagy túrórudi-körkép után vissza a receptekhez. Én most két módszert próbáltam ki: elõször a ...