Túrópuding vörös áfonyamártással.

2012-04-20

sponsored links


 Egy olyan receptet keresgéltem a szakácskönyveimben, melyhez túró mindenképpen szükséges, mivel a hûtõben árválkodott egy csomaggal, és már nagyon közeledett a lejárati ideje. Ekkor akadt a kezembe egy füzetecske, melyet sok-sok évvel ezelõtt osztogattak a közértbe ahova vásárolni jártam. "Egészségesen finomat tejtermékekbõl" címmel adták ki ezt a receptes füzetet a "Tejipar" megbízásából. (biztosan más háztartásokban is fellelhetõ még ez a kis füzet, érdemes újra elõvenni, és elkészíteni a benne lévõ finomságokat) Akkoriban több receptet is elkészítettem, aztán az évek múlásával szépen a fiók aljára került ez a kiadvány. Szerencsére most a kezembe akadt megint, és gyorsan fel is lapoztam. Sikerült is találnom egy kedvemre való receptet, mégpedig "Túrópuding" bejegyzés alatt. Egyszerû az elkészítése, és különösebben sok hozzávalóra nincs is szükség, mégis egy nagyon finom, könnyû desszertet kaptam. Ameddig a puding elkészült a sütõbe, készítettem hozzá egy finom vörös áfonyamártást, és azzal tálaltam. Igazán jó választás volt, mert a édes-túrós pudinghoz, remekül illett a kissé pikáns ízû mártás. Persze aki nem szereti az áfonyát, nyugodtan készíthet hozzá vaníliamártást, mert azzal megcsorgatva is nagyon finom.

Hozzávalók:

25 dkg túró
2 db zsemle (szikkadt)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/04/t...

sponsored links

Keres?s