Túrópalacsinta karamellizált almával
sponsored links
Új ötletek, új receptek után kutatva mostanában sûrûn lapozgatom Mautner Zsófi és Széll Tamás Lidl konyha könyveit. Szeretem a receptjeiket, mert van köztük sok nagyon egyszerû, gyorsan elkészíthetõ is. És van olyan is, ami csak megihlet, inspirációt ad és abból kiindulva már tudom, hogy mit is akarok fõzni.
A túrópalacsinta is ilyen volt. Megtetszett a könyvben a fotója, néhány hozzávalót kihagytam belõle, egy-kettõt saját ötlettõl vezérelve hozzáadtam és már készen is volt a vasárnapi desszertünk.
A túrópalacsinta is ilyen volt. Megtetszett a könyvben a fotója, néhány hozzávalót kihagytam belõle, egy-kettõt saját ötlettõl vezérelve hozzáadtam és már készen is volt a vasárnapi desszertünk.
Hozzávalók a palacsintához (kb. 15 db 6-7 cm átmérõjû koronghoz)
- 25 dkg túró
- 1 db érett banán
- 1 evõkanál porcukor
- 1 evõkanál frissen facsart citromlé
- 1 tojás
- 8 dkg liszt
+ 1 dl olaj a sütéshez
A túrót, összetört banánt, porcukrot, citromlevet, tojást jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és alaposan összedolgozzuk.
Egy serpenyõben felhevítjük az olajat és a masszából 1-1 evõkanálnyit beleteszünk, ellapítjuk és mindkét oldalát pirosra sütjük. Az én serpenyõmbe egyszerre 3 mini palacsinta tudott sülni.
Közben elkészítjük a karamellizált almát is.
Hozzávalók:
- 3 db alma
- 5 dkg vaj
- 2 evõkanál kristálycukor
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, kis kockákra vágjuk. Egy másik serpenyõben felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a kristálycukrot, megolvasztjuk, halványbarnára karamellizáljuk. Beletesszük az almakockákat, jól összekeverjük. Gyakran megkeverve addig fõzzük, amíg az alma kevés levet ereszt, kissé megpuhul, de még ropogós marad.
Azonnal, frissen tálaljuk a kisütött palacsintákkal.
Dorottya is részt vett az új desszert tesztelésében, szerinte is átment a rostán. :)