Túrókuglóf
sponsored links
Mint a képek alapján is látszik, még húsvétra készült ez az egyszerû, illatos, szaftos sütemény. Szerintem egyenesen mennyei, az egyik kedvenc gyors receptem, azt hittem már száz éve fenn van a blogom, de amikor most újra meg akartuk sütni nem találtuk így gyorsan felteszem.
Hozzávalók:
250 g túró
250 g margarin (fél órával elõbb vegyük ki szobahõmérsékletre)
250 g liszt
1 csomag sütõpor
130 g kristálycukor (nálam nyírfa)
2 csomag vaníliás cukor (a bourbonnal szerintem még finomabb)
1 citrom reszelt héja, kevés leve
2 tojás
egy marék mazsola
A túrót áttörjük. A margarint habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, a citrom héját és levét, majd a túrót. Minden alkalommal alaposan elkeverjük. Belekeverjük a mazsolákat is, majd a sütõport és a lisztet. A sütõt elõmelegítjük 170 fokra. A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a masszát és kb. 50 perc alatt készre sütjük. Sajnos meg kell várni amíg kihûl, különben nem jön ki a formából (legalábbis ha nem szilikon). Rögtön fogyasztható, de másnap is tökéletes.
Éppen olyan gyorsan összeállítható, mint ahogy leírtam.