Túrókrémes palacsinta gyümölcsöntettel
sponsored links
A palacsintát bármilyen formában szeretjük: egyszerûen és flancosan, édesen vagy sósan, nekünk mindegy... :) Ez most egy flancosabb fajta, de nagyon egyszerû elkészíteni. :P :D
Túrókrémes palacsinta gyümölcsöntettel
Hozzávalók: kb. 20 hígpalacsinta (a hagyományos lekváros palacsintánál leírt recept szerint készítve);
a krémhez: 30 dkg tehéntúró, 10-15 dkg tejföl vagy görög joghurt, 1 citrom leve, 10 dkg cukor (nálam xilit);
az öntethez: 25 dkg málna, piros és feketeribizli vegyesen, 3-4 evõkanál cukor (xilit), 2 teáskanál zseléfix, víz.
Elkészítése: A túrót összetörjük, elkeverjük a cukorral (ízlés szerint többet vagy kevesebbet is lehet tenni), majd belekeverjük a citromlevet, illetve fellazítjuk a tejföllel vagy joghurttal. A megsült palacsintákat megkenjük a krémmel, tálaláskor pedig meglocsoljuk az elkészült öntettel. Az öntethez a jól megmosott bogyós gyümölcsöket összeturmixoljuk a cukorral, a zseléfixel, illetve a tetszés szerinti vízzel.