Túrókrémes kosárkák kezdõ konyhatündéreknek
sponsored links
Ezekkel a tavaszt idézõ töltött kosárkákkal nem nyúlhatunk mellé. Mindamellett, hogy mutatós, még laktató is, a medvehagymától igazán finom, és még csak szaktudást sem igényel az elkészítése. Bárki könnyedén elkészítheti, épp ezért ajánlom azoknak a kezdõ háziasszonyoknak is, akik még picit bátortalanok a konyhában, de szívesen csinálnának valami jópofát.
Az 5 perces túrógolyók után tehát íme egy újabb hipp-hopp vendégváró falat, ezúttal sós, hogy ne csak az édességfüggõknek kedvezzek mindig? Ha elõre nyújtott leveles tésztával dolgozunk, akkor bizony ez is 5 perces meló, ha nyújtanunk kell, akkor 7? Remélem ennyi érv meg is gyõzött mindenkit. A töltelék egy medvehagymás túrókrém, roppant fincsi. Vendégváróként, uzsonnaként is megállja a helyét, esetleg egy egyszerû vacsora címén, de nekem a reggeli tejeskávém mellé esett a legjobban. Nézzük is a hozzávalókat gyorsan, ne locsogjak már mindig annyit?
Hozzávalók
12 lyukú (normál) muffin forma
1 cs. leveles tészta
35 dkg túró
1/2 cs. medvehagyma
1,5 kk só, csipet bors
2 ek tejföl
1 tojás
A leveles tésztát, ha a hûtõpultból vettük, akkor csak kitekerjük, ha a fagyasztott verzió, akkor felengedés után kinyújtjuk. Egy muffin forma minden mélyedését kivajazzuk. A tésztát 12 egyenlõ négyzetre vágjuk, és ezekkel a négyzetekkel kibéleljük a forma mélyedéseit. Szépen igazgassuk bele. Jöhet a túrókrém. A medvehagymát (már elvileg a piacon is fel-felbukkan az árusoknál, én még fagyasztottal dolgoztam) apróra vágjuk, hozzáadjuk a túróhoz, sózzuk, borsozzuk, és a tejföllel alaposan elkeverjük. Kóstoljuk meg, hogy elég ízes e. Ezután hozzáütünk egy tojást, és ezzel is alaposan eldolgozzuk. Már kanalazhatjuk is a tésztára, egyenlõen osszuk el a 12 kosárkába a krémet. 200 fokos sütõbe toljuk, és a tészta pirulásáig sütjük. (Kivételesen nem mértem az idõt, de kb. 20 perc lehetett.)
Tipp: a medvehagyma helyett apróra vágott lilahagymával is készíthetitek, vagy jó sok metélõhagymával. Ha van koktélparadicsomunk (vagy nem túl nagy méretû normál), akkor ezt felkarikázva rátehetjük a túró tetejére, a színe mindenképp feldobja a kosárkánkat.
Remélem, ez a szupergyors recept is a kedvetekre lesz. Ha még nem tettétek volna meg, gyertek és csatlakozzatok Facebook-on, hogy elsõ kézbõl értesülhess az új bejegyzésekrõl. Keresd HahoPihe Konyháját!
Mézes krémes
Krémes
Epres-mákos minimuffin
Farsangi fánkok ? Kezdõdik! :)
Az 5 perces túrógolyók után tehát íme egy újabb hipp-hopp vendégváró falat, ezúttal sós, hogy ne csak az édességfüggõknek kedvezzek mindig? Ha elõre nyújtott leveles tésztával dolgozunk, akkor bizony ez is 5 perces meló, ha nyújtanunk kell, akkor 7? Remélem ennyi érv meg is gyõzött mindenkit. A töltelék egy medvehagymás túrókrém, roppant fincsi. Vendégváróként, uzsonnaként is megállja a helyét, esetleg egy egyszerû vacsora címén, de nekem a reggeli tejeskávém mellé esett a legjobban. Nézzük is a hozzávalókat gyorsan, ne locsogjak már mindig annyit?
Hozzávalók
12 lyukú (normál) muffin forma
1 cs. leveles tészta
35 dkg túró
1/2 cs. medvehagyma
1,5 kk só, csipet bors
2 ek tejföl
1 tojás
A leveles tésztát, ha a hûtõpultból vettük, akkor csak kitekerjük, ha a fagyasztott verzió, akkor felengedés után kinyújtjuk. Egy muffin forma minden mélyedését kivajazzuk. A tésztát 12 egyenlõ négyzetre vágjuk, és ezekkel a négyzetekkel kibéleljük a forma mélyedéseit. Szépen igazgassuk bele. Jöhet a túrókrém. A medvehagymát (már elvileg a piacon is fel-felbukkan az árusoknál, én még fagyasztottal dolgoztam) apróra vágjuk, hozzáadjuk a túróhoz, sózzuk, borsozzuk, és a tejföllel alaposan elkeverjük. Kóstoljuk meg, hogy elég ízes e. Ezután hozzáütünk egy tojást, és ezzel is alaposan eldolgozzuk. Már kanalazhatjuk is a tésztára, egyenlõen osszuk el a 12 kosárkába a krémet. 200 fokos sütõbe toljuk, és a tészta pirulásáig sütjük. (Kivételesen nem mértem az idõt, de kb. 20 perc lehetett.)
Tipp: a medvehagyma helyett apróra vágott lilahagymával is készíthetitek, vagy jó sok metélõhagymával. Ha van koktélparadicsomunk (vagy nem túl nagy méretû normál), akkor ezt felkarikázva rátehetjük a túró tetejére, a színe mindenképp feldobja a kosárkánkat.
Remélem, ez a szupergyors recept is a kedvetekre lesz. Ha még nem tettétek volna meg, gyertek és csatlakozzatok Facebook-on, hogy elsõ kézbõl értesülhess az új bejegyzésekrõl. Keresd HahoPihe Konyháját!
Hasonló bejegyzések:
Mézes krémes
Krémes
Epres-mákos minimuffin
Farsangi fánkok ? Kezdõdik! :)