Túrókrémes erdei áfonyás muffin leveles tésztából

2014-07-14

sponsored links







Megkezdõdött az erdei áfonya szezon, talán már mindenki tudja, az egyik legkedvencebb gyümölcsöm. A termesztett áfonyához nem is hasonlítható, ennek igazi áfonya íze van, és igaz, hogy sokkal apróbb, de sokkal finomabb is, a jótékony tulajdonságairól nem is beszélve, igazi superfood. A gyerekeim is szeretik, így a gyûjtésben is segítenek:) Vasárnap reggelire készítettem a családnak ezt a gyors muffint, a fiam túrós táskát szeretett volna, ezt kapta helyette. 

Hozzávalók:
0,5 kg leveles tészta (bolti vagy házi)
25 dkg túró
3 kicsi tojás szétválasztva
8 dkg porcukor (nálam erythritol)
1 rúd vanília
1 ek. citromlé
fél bio citrom reszelt héja
kb. 15 dkg erdei áfonya

A leveles tésztát vékonyra nyújtottam, majd felvágtam 12 kockára. A muffin tepsi mélyedéseit kifújtam olajjal és beletettem mindegyikbe egy tésztakockát. A túrót krémesre kevertem a tojások sárgájával, a porcukor felével, a citromlével, citromhéjjal és a vanília magokkal. A tojások fehérjét felvertem, amikor félkemény volt, a maradék porcukrot kanalanként hozzáadtam és fényes, kemény habot vertem belõle. Óvatosan összeforgattam a túróval, majd az áfonyát is bele kevertem. Minde tészta mélyedést megpakoltam a túrós krémmel, jó bõven, elosztottam a masszát 12 felé. 200 fokos sütõben 20-25 perc alatt lett kész nálam.










Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/07...

sponsored links

Keres?s