Túrókrém/túróhab szamócával, földieperrel
sponsored links
"Mindent a maga idejében" írtam az elõzõ bejegyzésben,
amit általánosan is igaznak gondolok,
de most konkrétan a szezonális gyümölcsökre (zöldségekre) értettem.
Akkor a legfinomabb,
akkor legtáplálóbb amikor természetes körülmények között érik be.
"Föld te termetted nekünk,
Nap te érlelted nekünk.
Föld te kedves,
Nap te kedves,
Nektek köszönhetjük..."
(Részlet a Waldorf asztali adásból)
Ez a desszert még egyszerûbb, mint az elõzõ.
A hozzávalókon kívül botmixerre van szükségünk,
amivel az egészet krémesre turmixoljuk.
Túrókrém/túróhab szamócával, eperrel
Hozzávalók
2 adag
250 g túró
150 g eper ? és/vagy szamóca
2-3 ek termelõi méz
tálaláskor
egész gyümölcsök: eper és/vagy szamóca
A túrót a botmixer tartályába pakoltam,
hozzáadtam a megtisztított és összenyomkodott gyümölcs 75-80 %-át és a mézet.
Az egészet krémesre turmixoltam.
A maradék gyümölcsvelõt szétosztottam a tégelyekbe,
rákanalaztam a túrókrémet.
Lehûtöttem.
Fogyasztás elõtt, megpakoltam egész szamócákkal.
Megjegyzés
- Ha nagyon száraz a túró, akkor adhatunk hozzá még, 1/2 deciliternyi habtejszínt.
Szeretetrehangoltan a Facebookon ?
*
Közben,
a rózsaszirmokból csodák készülnek ?
- rózsavíz
- szirup
- rózsás méz
...