Túrókrém/túróhab szamócával, földieperrel

2018-05-28

sponsored links




"Mindent a maga idejében" írtam az elõzõ bejegyzésben
amit általánosan is igaznak gondolok, 
de most konkrétan a szezonális gyümölcsökre (zöldségekre) értettem.
Akkor a legfinomabb, 
akkor legtáplálóbb amikor természetes körülmények között érik be.




"Föld te termetted nekünk,
Nap te érlelted nekünk.
Föld te kedves,
Nap te kedves,
Nektek köszönhetjük..."
(Részlet a Waldorf  asztali adásból)




Ez a desszert még egyszerûbb, mint az elõzõ.
A hozzávalókon kívül botmixerre van szükségünk,
amivel az egészet krémesre turmixoljuk.




Túrókrém/túróhab szamócával, eperrel

Hozzávalók
2 adag

250 g túró
150 g eper ? és/vagy szamóca
2-3 ek termelõi méz
tálaláskor
egész gyümölcsök: eper és/vagy szamóca

A túrót a botmixer tartályába pakoltam, 
hozzáadtam a megtisztított és összenyomkodott gyümölcs 75-80 %-át és a mézet.
Az egészet krémesre turmixoltam.





A maradék gyümölcsvelõt szétosztottam a tégelyekbe,
rákanalaztam a túrókrémet.
Lehûtöttem. 
Fogyasztás elõtt, megpakoltam egész szamócákkal.







Megjegyzés
- Ha nagyon száraz a túró, akkor adhatunk hozzá még, 1/2 deciliternyi habtejszínt.






Szeretetrehangoltan a Facebookon ?


*


Közben,

a rózsaszirmokból csodák készülnek ?

- rózsavíz
- szirup
- rózsás méz
...







Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s