Túrókalács.
sponsored links
Nagyon ritkán sütök kelt tésztát, kalácsot pedig még ritkábban. A húsvéti ünnep viszont nálunk sem múlhat el kalács nélkül. Ilyenkor összeszedem minden bátorságomat, és nekilátok a kalácssütésnek. Minden évben másfajtával próbálkozom, és eddig szerencsére mindig nagy sikerem volt. Idén a GoodFood magazinban találtam meg a számomra legjobban tetszõ receptet. Sõt nem is egy receptet, hanem rögtön kettõ is kiválasztásra került. Húsvétra viszont két kalács kicsit sok lenne, így mivel mindenképpen szerettem volna mindkettõt megsütni, ma elkészült ez az igen egyszerû, ám annál finomabb túrókalács. Ez a recept azért ragadott meg elsõre, mert minden macera nélkül elkészíthetõ, és nem kell különösebb kézügyesség a megformálásához. A tésztája sütés után nagyon könnyû, nem száradt ki, ízre pedig nagyon finom. Én most a magazinban szereplõ hozzávalók mennyiségének csak a felét vettem, igaz a túróból a megadott 10 dkg-ot tettem bele, így egy kisebb kalács sült ki belõle. Persze már bánom, mert sárgabaracklekvárral olyan finom volt, hogy bizony egy nagyobb kalácsra is simán rágyõztünk volna. (a receptben az eredeti mennyiségeket adom meg) A Húsvéti asztalon is megállja a helyét, így bátran merem ajánlani mindenkinek.
Hozzávalók:
50 dkg búzaliszt (BL5-ös)
15 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg túró (dupla mennyiséget is elbír)
10 dkg vaj
5 dkg élesztõ ...