Túróhabos tortácska rozmaringos málnazselével
sponsored links
Magamnak gyártottam ezt a kis szösszenetet Anyák napja alkalmából a hétvégén. :)
Valami könnyû, gyümölcsös kis édességre vágytam, így aztán a túrót egy kis házi krémsajttal vegyítve készítettem egy laza kis túrómousse-t. Én vaníliaszirupot tettem bele, de vaníliás cukor is jó helyette, a lényeg, hogy ne kivonatot, vagy pasztát használjunk most kivételesen, mert csak így marad szép fehér a hab.
Hogy tartalmasabb legyen, a tavalyi Segítsütire készült torta tésztájához hasonló joconde alapot választottam törökmogyoróval, csak elhagytam belõle a kakaót, így ez egy világos színû verzió.
A málnazselét egy kis rozmaringgal tettem pikánsabbá, nekem nagyon bejön ez az ízkombináció. Igazából nem sok sejtésem volt milyen lesz, de szerencsére nem egy bizarr párosítás, bármennyire úgy is hangzik. Azért itt is vigyázni kell, nehogy túladagoljuk a fûszert, én 10 dkg gyümölcshöz használtam egy kisebb rozmaringágacska felét körülbelül, max 3 cm-es hosszúság elegendõ. Engem nem zavar a mag a málnában, de akit igen, az nyugodtan lepasszírozhatja. De szerintem magosan akkor is jobban néz ki. :)
Túróhabos tortácska rozmaringos málnazselével
Hozzávalók 4 szögletes desszertformához, vagy egy 20x20-as szögletes tepsihez:
a mogyorós joconde-hoz:
2 egész tojás
2 tojás fehérje
10 dkg porcukor
10 dkg darált pörkölt törökmogyoró ...