Túróhabos, csokoládés kalács
sponsored links
Én már érzem a csontjaimban, hogy közeleg a tavasz!! A hangulatom is más lesz, ilyenkor valahogy elõjönnek a rejtett tartalékok. Az alig pár plusz celsius fok már jó jel a tavasz közeledtére, remélem nem csal a megérzésem.
Horváth Ilona szakácskönyvbõl való ízes bukta tésztareceptjét használtam ehhez a kalácshoz.
Ahány ház ház annyi kelt tészta recept. Nem is gondoltam volna, még kezdõ "konyhásnéni" koromban, hogy egy kalácsot ennyi féle tésztából meg lehet alkotni. Aztán a formázásról és ízesítésrõl már ne is beszéljünk.
Vagyis inkább beszéljünk, pl. errõl a tél utolsó hideg napjaira készült melengetõ finomságról.
Langyosan a legfinomabb, mikor még olvadt a csokoládé,
persze, ha bírja a pocink a meleg tésztát!
Hozzávalók a tésztához:
- fél kg liszt
- 20 g friss élesztõ
- 2 tojássárgája
- 3 dl tej
- 60 g zsír (itt kókusz) ...