Túróhabos, csokoládés kalács

2012-02-19

sponsored links


Én már érzem a csontjaimban, hogy közeleg a tavasz!! A hangulatom is más lesz, ilyenkor valahogy elõjönnek a rejtett tartalékok. Az alig pár plusz celsius fok már jó jel a tavasz közeledtére, remélem nem csal a megérzésem.
Horváth Ilona szakácskönyvbõl való ízes bukta tésztareceptjét használtam ehhez a kalácshoz.
Ahány ház ház annyi kelt tészta recept. Nem is gondoltam volna, még kezdõ "konyhásnéni" koromban, hogy egy kalácsot ennyi féle tésztából meg lehet alkotni. Aztán a formázásról és ízesítésrõl már ne is beszéljünk.
Vagyis inkább beszéljünk, pl. errõl a tél utolsó hideg napjaira készült melengetõ finomságról.

Langyosan a legfinomabb, mikor még olvadt a csokoládé,
persze, ha bírja a pocink a meleg tésztát!

Hozzávalók a tésztához:

  • fél kg liszt
  • 20 g friss élesztõ
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 60 g zsír (itt kókusz) ...

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2012/02/tu...

sponsored links

Keres?s