Túrógombóc útifû maghéjjal
sponsored links
Igaz, hogy nem kell sütni, de a desszert kategóriában kitûnõen megállja a helyét, és, ami a legjobb benne, bûntetlenül fogyasztható. Egyszerûen, gyorsan elkészíthetõ, nagyon könnyû dolgozni vele, szuper finom.
Hozzávalók:
A gombóchoz:
50 dkg túró
3 tojás
1 vaniliarúd kikapart belseje
3 ek gyümölcscukor
10 szem édesítõ tabletta összetörve
4 ek útifû maghéj
A joghurthoz:
2 dl natúr görög joghurt
5 szem összetört édesítõ tabletta
õrölt fahéj
A forgatáshoz:
Darált dió
Elészítése:
A gombóc hozzávalóit összekeverjük, botmixerrel kicsit keverhetünk rajta, ha nagyon darabos a túró. Negyed órát pihentetjük, hogy megdagadjon az útifû maghéj. Könnyen kezelhetõ, jól gombócolható masszát kapunk. Forró, de nem lobogó vízben kifõzzük a gombócokat, darált dióban megforgatjuk.
A joghurtot összekeverjük az összetört édesítõvel és a fahéjjal, ezzel tálaljuk.