Túrógombóc útifû maghéjjal

2017-10-07

sponsored links

Igaz, hogy nem kell sütni, de a desszert kategóriában kitûnõen megállja a helyét, és, ami a legjobb benne, bûntetlenül fogyasztható. Egyszerûen, gyorsan elkészíthetõ, nagyon könnyû dolgozni vele, szuper finom.



Hozzávalók:

A gombóchoz:

50 dkg túró
3 tojás
1 vaniliarúd kikapart belseje
3 ek gyümölcscukor
10 szem édesítõ tabletta összetörve
4 ek útifû maghéj

A joghurthoz:

2 dl natúr görög joghurt
5 szem összetört édesítõ tabletta
õrölt fahéj

A forgatáshoz:

Darált dió

Elészítése:

A gombóc hozzávalóit összekeverjük, botmixerrel kicsit keverhetünk rajta, ha nagyon darabos a túró. Negyed órát pihentetjük, hogy megdagadjon az útifû maghéj. Könnyen kezelhetõ, jól gombócolható masszát kapunk. Forró, de nem lobogó vízben kifõzzük a gombócokat, darált dióban megforgatjuk.

A joghurtot összekeverjük az összetört édesítõvel és a fahéjjal, ezzel tálaljuk.


Folytats a blogon ... https://hazaiizek.blogspot.com/2017/1...

sponsored links

Keres?s