Túrógombóc és A lekvár
sponsored links
Az írek nem eszik és ha általánosítani akarok akkor azt is mondhatom, hogy nem szeretik a túrót. Itt nem is ismert a magyar vagy más Kelet-európai változat (helyette a sokkal hígabb, nagyobb szemcsés cottage cheese van). Szerencsére azért lehet kapni, én pl. itt nálunk a sarki litván boltban veszem.
Nem mondom, hogy függõ vagyok, de idõnként megkívánom a túróval töltött palacsintát vagy derelyét, ne adj isten egy finom túrógombócot. Abi génjeiben benne van a túró iránti utálat, de ma még egy próbát teszek, hátha egy kis mézzel csurgatva megkóstolja a gombócokat. (Bár a gyümölccsel kevert túrót eddig is szerette).Szóval ismét túrógombócot készítettem saját ebédem gyanánt. Egy leves után príma kísérõ lehet.
A korábbi recepthez hasonlóan most is egy kevés nyírfacukor került bele édesítõnek. Nagyon finom feketeribizlis ír lekvárt pakoltam a tetejére. Ebben a lekvárban az a szuper, hogy hozzáadott cukor nélkül készül, 100% gyümölcstartalom és valami mennyei.
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 darab tojás
csipet só
2-3 evõkanál nyírfacukor ...