Túrógombóc zabkorpából
sponsored links
Túrógombóc egy picit egészségesebb verzióban. A receptet Katánál találtam.
Hozzávalók (kb. 20 db gombóchoz):
50 dkg túró
10 dkg zabkorpa
3 tojás
1 csapott kávéskanál só
1-2 evõkanál nyírfacukor
A hempergetéshez:
4 csapott evõkanál zsemlemorzsa
2 evõkanál olaj
csipet só
Hozzávalók (kb. 20 db gombóchoz):
50 dkg túró
10 dkg zabkorpa
3 tojás
1 csapott kávéskanál só
1-2 evõkanál nyírfacukor
A hempergetéshez:
4 csapott evõkanál zsemlemorzsa
2 evõkanál olaj
csipet só
A gombóchoz valókat alaposan összekeverjük, és letakarva, bõ fél órára hûtõbe tesszük. Nagy lábosban vizet forralunk, enyhén sózzuk. A masszából vizes kézzel, evõkanálnyi adagokból gombócokat formázunk, és a forró, gyöngyözõ vízbe engedjük õket. Amikor feljönnek a víz tetejére, onnantól számítva még 8-10 percig fõzzük, amíg kettévágva a közepük is szilárd nem lesz. Közben a forró olajon megpirítjuk a morzsát, pici sóval ízesítjük, és ebbe forgatjuk a kész gombócokat.
Az elsõ fotón fahéjjal ízesített tejföllel tálaltam, a másodikon meggylekvárral.
Az elsõ fotón fahéjjal ízesített tejföllel tálaltam, a másodikon meggylekvárral.