Túrógombóc vanília öntettel
sponsored links
Attól még, hogy én diétázom, s nem ehetek ilyeneket, a családom nem maradhat ki a legfinomabb falatokból.
Így készült el ez a habkönnyû túrógombóc, de nem zsemlemorzsával, hanem vanília öntettel.
Hozzávalók:
50 dkg túró
3 db tojás
70 g búzadara
1 csipet só
1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
A túrót jól összedolgozzuk a 3 tojás sárgájával, búzadarával, sóval és szódabikarbónával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Ezt követõen hozzáadjuk a masszához.
1-2 órán át állni hagyjuk a hûtõben, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belõle.
Bõ, forrásban lévõ vízben kb 10. percig fõzzük.
Amíg a nyersanyag pihen a hûtõben, addig elkészítjük a vanília pudingot.
1 csomag fõzés nélküli vanília puding
1/2 liter tej
A tasak hátoldalán lévõ recept szerint elkészítjük. (A tejbe belekeverjük a pudingport és 3 perc alatt kézi habverõvel pudingot készítünk, amit a kifõzött gombócokhoz tálalunk