Túrógombóc pontosan
sponsored links
Legalább is majdnem pontosan, mert a tojás nagysága befolyásolhatja a búzadara mennyiségét.
Hozzávalók:
40 dkg túró (készítése itt)
2 tojás
10 púpozott evõkanál búzadara
mokkás kanál só
egy-két evõkanál cukor
A hozzávalókat jól összekeverjük, 5 percig állni hagyjuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belõle, és bõ, forró, sós vízben feltesszük fõni. Ha feljött a víz felszínére, még nem jó. Egyet érdemes kettévágni, hogy megfõtt-e a belseje. Közben olajon zsemlemorzsát pirítunk, a kész gombócokat ebben kell megforgatni. 1dl olaj és annyi morzsa kell, hogy jól lehessen keverni, de ne tocsogjon.
Tejföllel, porcukorral szoktuk enni, de van, aki sósan szereti. Ebben az esetben nem kell cukor a masszába.