Túrógombóc II.
sponsored links
Van már egy túrógombóc a blogomon itt. Most egy másik recepr szerint készült.
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 egész tojás
5 púpozott evõkanál búzadara
csipetnyi só
1 púpos evõkanál kristálycukor
kevés reszelt citromhéj (az eredeti receptben nem szerepelt)
1 csomag vaníliáscukor (az eredeti receptben nem szerepelt)
Továbbá:
zsemlemorzsa
vaj
kristálycukor
tejföl (kb. 400 g)
1 csomag vaíliáscukor
ízlés szerint porcukor
A túrót krumplinyomóval áttörtem. Hozzáadtam az egész tojásokat, búzadarát, sót, kristálycukrot, vaníliáscukrot, citromhéjat. Jöl összekevertem, majd fóliával lefedve hûtõbe tettem (2-3 órára).
Addig vajon megpirítottam a zsemlemorzsát (nem mértem, csak gondolomra csináltam), végén ízlés szerint kristálycukorral ízesítettem.
A tejfölt kikevertem a vaníliáscukorral, pici porcukorral ízesítettem.
Egy nagyobb fazékban sós vizett tettem forrni.
A pihentetett túrómasszából vizes kézzel pingponglabda nagyságú golyókat formáztam (nekem most 26 db lett). Amikor már forrt a víz, beleraktam a golyókat. Kb. 10 perc alatt megfõztem. Utána egy szûrõkanállal óvatosan kiszedtem, megforgattam a prézliben. Az elõkészített ízesített tejföllel tálaltam.