Túrógombóc - fõzés nélkül
sponsored links
Szeretitek a túrógombócot? Mi nagyon. Eddig mindig a talán hagyományosnak mondható módon, fõzve készítettem és tejföl kíséretében fogyasztottuk. Éttermekben többször találkoztam már a fõzés nélküli verzióval, és nagyon ízlett. Tavasszal pedig megláttam Rozánál a receptet is, most került sorra az elkészítése. Tulajdonképpen túrós tejbegrízrõl van szó, sokkal könnyedebb, mint a fõzött verzió. Jól lehûtve, erdei gyümölcsbõl készült mártással kínáltam, jó kiegészítõje volt a könnyed, édeskés gombócnak. Sok sikert hozzá!
- 1/2 l tej
- 4 evõkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- kb. 2 evõkanál kristálycukor
- 25 dkg tehéntúró
- reszelt citromhéj
a forgatáshoz:
- 4 evõkanál olaj ...