Túrógombóc egyszerûen
sponsored links
Tartalmas leves mellé másodikként, desszertként pont illik egy-két-soksok túrógombóc. Ez az egyik olyan kaja, amit imádok enni, de utálok venni étterembe, mert számolgatják. Kiszámolják, hogy egy adag az 3 gombóc. Három pici gombócka. Jobb esetben. Van ahol kettõ. Persze, nekem meg tollas a hátam, mi? Mit kezdjek ennyivel? Összemaszatolom vele a tányért és kész.
Ezért tehát csakis kizárólag otthon eszek ilyen finomságot. Ott nem kell számolgatni :)
Hozzávalók:
50 dkg túró
2 tojás
2 dl gríz
csipet cukor, esetleg reszelt citromhéj
A tálaláshoz kanál olaj, zsemlemorzsa, tejföl, porcukor
Elkészítés:
Kikeverem a túrót a hozzávalókkal, gombócozom, picit pihentetem végül forró vízben pár perc alatt kifõzöm. Közben egy serpenyõben megpirítom a morzsát, a kész gombócokat beleforgatom, tejföllel és porcukorral tálalom.