Túrófánk
sponsored links
A gombakrémlevest, jól kiegészítette.
Szombaton, a hóesés ellenére elmentünk a szomszéd település piacára.
Még jó, hogy elmentünk, hihetetlen hangulat volt, fehér minden, sûrûn hullt a hó, a kedvenc/kedves Árusaim, kívül fázósan, de szívükben melegséggel, dideregve, de boldogan kínálták finomságaikat. Különös hangulat uralkodott, mindenki figyelmes, sokkal figyelmesebb volt egymással.
Szinte mindenki mosolygott. Valahogy a hóesés összehozta az embereket.
A hangulat már - már családias volt.
Nem velem és nem körülöttem, hanem, most az egész piac közösségére ez volt jellemzõ.
Valamiféle hálát lehetett érezni mindenkitõl: az árustól, hogy kijöttünk vásárolni, hogy szükségünk van rá és fordítva is, a vevõtõl, hogy a hideg ellenére sem kell,
a jól megszokott finomságokat nélkülözni.
Hihetetlen, hogy 20 - 30 km-t, de ismerek olyanokat is akik 70 - 80 km-t utaznak,
hogy elhozzák amit megtermeltek.
Csodálatos emberek.
Így nekünk sem kellet lemondani a savanyúkáposztáról, a házitúróról, tejrõl, tejfölrõl.
Sõt a túrázó fiunkat, a kedvenc, szerecsendiós/konyakos szarvaskolbásszal leptük meg.
Tehát, ha házitúró, akkor valami hozzá méltót kell sütni.
Túrófánk, tejfölbe mártogatva
Hozzávalók
300 gr házitúró
4 ek vaníliáscukor
1 tk sütõpor ...