Túrófánk
sponsored links
Ha egyszerû és finom fánkot szeretnétek készíteni fél órán belül, akkor ez lesz a tökéletes választás. Apró puha falatkák fahéjas porcukorral megszórva. Készítsetek mellé egy tartalmas palóclevest
és máris megvan a laktató ebéd.
Elkészítési idõ: 30 perc
Hozzávalók kb. 30 darabhoz
25 dkg túró
25 dkg liszt
2 db tojás
1/2 cs. sütõpor
2 ek. cukor
1 csipet só
1 citrom héja
1 kis pohár tejföl (175 g)
olaj a sütéshez
Tálaláshoz fahéjas porcukor
- Egy keverõtálba szép sorjában beleöntjük a következõket: 25 dkg túrót, a 25 dkg lisztet, a 2 db tojást, a fél cs. sütõport, egy csipet sót, egy citrom héját belereszelünk és hozzáöntünk még egy pohár tejfölt.
- Alaposan összekeverjük a tésztát és bevizezett kézzel (nem ragad a tészta hozzá) kb. diónyi gombócokat formázunk.
- Bõ olajban kisütjük a gombócokat néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
- Kiszedjük egy papírtörlõre a fánkokat, kicsit hagyjuk hûlni ezeket, majd fahéjas porcukorral megszórva fogyaszthatjuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!