Túrófelfújt rebarbarával
sponsored links
Aki szintén a tölteléket szereti legjobban a túrós pitében, az nem fog csalódni ebben a rebarbarás felfújtban, hiszen pont olyan, mint egy tökéletes túrós pite töltelék, savanykás rebarbarával kiegészítve.
Lassan ugyan a szezon vége felé járunk, de akad még a piacokon rebarbara, ne habozzatok, ha még mindig nem készítettetek vele semmit, itt az idõ kipróbálni, akár ezzel az egyszerû és nagyon finom pitével. A vaníliás, savanykás friss túróhoz nagyon jól passzol ugyanis a savanykás rebarbara is, a recept pedig végtelenül egyszerû, csak össze kell keverni a hozzávalókat. Itt találtok tovább rebarbarás recepteket, ha esetleg eperrel vagy más gyümölccsel kombinálnátok:) A gluténmentes változathoz a búzadarát helyettesítsétek kukoricadarával.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2 tojás fehérje
- 1 tojás sárgája
- 5 dkg cukor
- fél csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- kb. 0,5 dl tej
- 2 ek. búzadara (vagy kukoricadara)
- 1/2 tk. sütõpor
- csipet só
- 30 dkg rebarbara
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, két fehérjébõl kemény habot verünk.
- A rebarbara szárakat megpucoljuk, majd felkockázzuk.
- A cukorhoz egy tojássárgáját adunk és egészen világos sárgára keverjük.
- A vajat felolvasztjuk, majd a cukros masszához keverjük.
- Hozzáadjuk az áttört túrót, és annyi tejet, hogy lágy masszát kapjunk.
- A masszába belekeverjük a búzadarát, a sütõport egy csipet sóval, valamint a vaníliás cukrot.
- Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is.
- A sütõforma alját kibéleljük sütõpapírral, majd egy kevés masszát elsimítunk a forma alján.
- Erre halmozzuk a rebarbara kockákat, végül rásimítjuk a maradék túrós masszát.
- 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 45 perc alatt megsül.
- Porcukorral megszórva tálaljuk.