Túrófelfújt rebarbarával

2017-06-09

sponsored links

Túrófelfújt rebarbarával

Aki szintén a tölteléket szereti legjobban a túrós pitében, az nem fog csalódni ebben a rebarbarás felfújtban, hiszen pont olyan, mint egy tökéletes túrós pite töltelék, savanykás rebarbarával kiegészítve.

Lassan ugyan a szezon vége felé járunk, de akad még a piacokon rebarbara, ne habozzatok, ha még mindig nem készítettetek vele semmit, itt az idõ kipróbálni, akár ezzel az egyszerû és nagyon finom pitével. A vaníliás, savanykás friss túróhoz nagyon jól passzol ugyanis a savanykás rebarbara is, a recept pedig végtelenül egyszerû, csak össze kell keverni a hozzávalókat. Itt találtok tovább rebarbarás recepteket, ha esetleg eperrel vagy más gyümölccsel kombinálnátok:) A gluténmentes változathoz a búzadarát helyettesítsétek kukoricadarával.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás fehérje
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg túró
  • kb. 0,5 dl tej
  • 2 ek. búzadara (vagy kukoricadara)
  • 1/2 tk. sütõpor
  • csipet só
  • 30 dkg rebarbara

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, két fehérjébõl kemény habot verünk.
  2. A rebarbara szárakat megpucoljuk, majd felkockázzuk.
  3. A cukorhoz egy tojássárgáját adunk és egészen világos sárgára keverjük.
  4. A vajat felolvasztjuk, majd a cukros masszához keverjük.
  5. Hozzáadjuk az áttört túrót, és annyi tejet, hogy lágy masszát kapjunk.
  6. A masszába belekeverjük a búzadarát, a sütõport egy csipet sóval, valamint a vaníliás cukrot.
  7. Óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot is.
  8. A sütõforma alját kibéleljük sütõpapírral, majd egy kevés masszát elsimítunk a forma alján.
  9. Erre halmozzuk a rebarbara kockákat, végül rásimítjuk a maradék túrós masszát.
  10. 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, ahol 45 perc alatt megsül.
  11. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 


Folytats a blogon ... sutidoboz.hu/turofelfujt-rebarbaraval/

sponsored links

Keres?s