Túróból készült gnocchi aszalt paradicsomos mártásban
sponsored links
Rendszeresen készítek túróból gnocchit.
Igaz az alaptészta mindig ugyanaz, de mégis mindig más lesz :)
Miért(?) hát mert mindig kerül bele valami friss vagy szárított zöld, fûszer, gyógynövény, vadnövény :)
ami éppen van a kertben vagy a fûszeres polcon.
Attól is mindig más, hogy milyen mártást kap: sajtmártás, vagy csak vaj, paradicsomos,
talán pont a mártás készül gyógynövénybõl.
Mennyei, a Családom rajong érte. Ha van otthon túró akkor gyorsan megvan.
Túróból készült gnocchi, aszalt paradicsomos mártásban
Hozzávalók
gnocchihoz
500 g túró, a szárazabb fajtából (vagy ricotta)
250 g rétesliszt
2 db tojás
2 ek olaj
tengerisó
1 kisebb csokor petrezselyem
formázáshoz
1-2 ek olaj
mártáshoz
1 maréknyi olívaolajban tárolt aszalt paradicsom
1 üveg (330 g) egészben eltett paradicsom (házi)
fokhagyma
tengerisó
frissen õrölt bors
aszalt paradicsomos olívaolaj
tálaláshoz
friss bazsalikom
esetleg parmezán
tálaláshoz
friss bazsalikom
esetleg parmezán
-A túrót egy tálba öntöttem, ráöntöttem a két darab tojást, sóztam,
hozzáadtam a tiszta száraz, apróra vágott petrezselymet, a 2 ek olajat.
- Összekevertem, majd hozzáadtam a 250 g réteslisztet.
(Lehetséges, hogy kevés lisztre szükség van még, ez függ a túró nedvességétõl.)
- Elkészítettem a paradicsommártást.
Egy nagyobb serpenyõbe tettem az aszalt paradicsomos olajból,
rádobtam a szeletekre vágott fokhagymát, majd ráraktam az aszalt paradicsomból.
rádobtam a szeletekre vágott fokhagymát, majd ráraktam az aszalt paradicsomból.
Amikor kikúszott az illat, ráöntöttem az egész paradicsomokat, levestõl mindenestõl.
A fakanállal kissé szétnyomtam az egész paradicsomokat és pár percig hagytam hogy sûrûsödjön.
Tekertem rá borsot.
Tekertem rá borsot.
- Közben forraltam vizet.
- A tésztát kissé olajos munkafelületre tettem, szétlapítottam, hosszú hengereket sodortam belõle.
A hengereket kissé ellapítottam, majd egy habkártya segítségével feldaraboltam.
Minden tésztafalatra villával rányomtam.
- Több adagban kifõztem a gnocchikat. Amint feljön a víz tetejére, elég neki 1-2 perc.
- Közvetlenül a paradicsommártásba szedtem át, egy szûrõkanállal (lecsöpögtettem).
- A tésztát kissé olajos munkafelületre tettem, szétlapítottam, hosszú hengereket sodortam belõle.
A hengereket kissé ellapítottam, majd egy habkártya segítségével feldaraboltam.
Minden tésztafalatra villával rányomtam.
- Több adagban kifõztem a gnocchikat. Amint feljön a víz tetejére, elég neki 1-2 perc.
- Közvetlenül a paradicsommártásba szedtem át, egy szûrõkanállal (lecsöpögtettem).
- Frissen/nyersen szórtam meg a bazsalikommal.
A nudli formázásához egy részletesebb segítség, itt található:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/02/nudli-vagy-gnocchi-makos.html
Túróból gnocchi kéksajt mártással, itt található:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/02/turobol-gnocchi.html
Tésztájában spenótos gnocchi, itt található:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/04/spenotos-turos-gnocchi.html